Wonton wrapper, wonton vårrulledeg
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal ark 10x10 cm: 24

Om vårrullar >

 

 

Om vårrulledeg >

 

 

Så knådas, rivs deg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Wonton wrapper, wonton vårrulledeg

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 275

Kcal / portion: 50

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1201 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 4%

Kolhydrater: 50%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 18 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om vårrullar > Äts ej

Om vårrulledeg > Äts ej

Så knådas, rivs deg > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på "Devilishly" under bilden ovan.

  1. Blanda mjöl salt och ägg väl i en bunke. Tillsätt vatten, lite i taget till en ganska fast och kladdfri deg.
  2. Riv: Lägg på bakbord och riv (knåda) degen väl i 8-10 minuter till en elastisk deg (läs mer > Så knådas, rivs deg).
  3. Forma: Dela degen på mitten. Arbeta med en hälft i taget. Lägg fuktad handduk över deg som inte används meddetsamma. Kavla degen till en så tunn och kvadratisk platta som möjligt (0,5 cm tjock). Skär degen i jämnstora kvadrater 10x10 centimeter, eller stora rundlar med en matring.
  4. Förvaring: Arken kan sparas inplastade i kylskåp en vecka eller frysas i tre månader. 
  5. Montering: Degen används till vårrullar som kan vara runda, tre- eller fyrkantiga. Se recept > Vårrullar grundrecept.

Kockens kommentar

Wontondeg tillreds med ägg, men det finns recept benämna wonton utan ägg, vilket då är detsamma som vanlig vårrulledeg (se recept > Spring roll wrapper, hemlagad vårrulledeg).

I forntida Kina var wonton
Läs mer > Om vårrullar.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem