Krabbelurer, pannkakor med bakpulver
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Sats (2 stora eller 6 små): 1

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

Om pannkaksbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Krabbelurer, pannkakor med bakpulver

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 287

Kcal / portion: 2191

GBR (GI) / port: 40

Recept: 2191 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 13%

Kolhydrater: 38%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 764 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om pannkakor > Äts ej

Om pannkaksbröd > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

Se film, klicka på Josefin Larsson under bilden.

  1. Smet: Vispa samman ägg med mjölk och socker i en bunke. Tillsätt mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör samman till jämn, trög smet.
  2. Stek i panna i rikligt med smör någon minut eller två på var sida till gyllenbrun färg.
  3. Garnera: Vänd kakorna i en blandning av strösocker smaksatt med lite kanel.
  4. Servera med vispad grädde och sylt.

Kockens kommentar

Krabbelurer är en svensk motsvarighet till amerikanska pannkakor, det vill säga smeten innehåller jäsmedel som ger tjockare pannkakor (läs mer > Om pannkakor). Av pannkakssmet bakar man också matbröd (läs mer > Om pannkaksbröd).

Krabbelurer är ett begrepp från västkusten. Namnet skulle man kunna tro ha något med krabbor att göra, men är sannolikt är ett sammansatt ord av Tysklands motsvarighet Krapfen och krumelur. I Tyskland pudras bakverket vanligen med florsocker, medan man i Sverige brukar garnera med strösocker. Det finns dock många andra lokala namn i Sverige som kaffeplättar, domsjöplättar, soppkakor, tomteplättar, hönsafeser, kroller med flera. I Norge kallas rätten skrabbelucker eller snoobelurer. I Tyskland finns en variant kallad Mutzen (hatt) och i Österrike gebackene Mäuse (mus).

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem