
Spring roll wrapper, hemlagad vårrulledeg
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 260

Kcal / portion: 634

GBR (GI) / port: 85
Recept: 634 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 1%
Kolhydrater: 54%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om vårrullar > Äts ej
Om vårrulledeg > Äts ej
Om filodeg > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim )
Se film, klicka på "Yummyyy y" under bilden ovan.
- Deg: Blanda mjöl och salt. Tillsätt vatten och blanda till en jämn, smidig och mjuk deg. Tillsätt lite extra vatten om degen känns stum/hård. Forma till runda bollar. Låt vila övertäckt i 15 min.
- Forma: Mjöla bakbord. Rulla degen till en tjock korv och dela den i bitar cirka 25 gram per styck (10 st per sats). Fortsätt arbeta med 5 bollar i taget. Täck över resterande bollar med handduk, helst fuktad sådan.
- Kavla ut bollen på längden och tvären till en rund platta, halvcentimetern tjock. Pensla ytan med matolja. Strö över lite mjöl. Fortsätt på samma sätt med ytterligare 4 bullar och lägg plattorna på varandra. Ingen olja överst men ströa över lite mjöl.
- Kavla 2: Kavla ut bunten på längden och tvären tills arken är millimetertjocka och breda som stora tallrikar.
- Stek: Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och lägg i bunten av ark. Stek 10 sekunder på var sida. Ta ur och låt dem svalna under duk. Dra isär arken från varandra.
- Förvaring: Lägg 10 stycken ark på varandra och rulla lätt ihop dem mellan två smörpapper. Plasta in. Kan förvaras tre veckor i kylskåp eller tre månader i frys. Arken kan också skäras i breda remsor och sparas inpackade. Fyllda, ej gräddade vårrullar kan sparas på samma sätt.
- Montering: Degen används till vårrullar som kan vara runda, tre- eller fyrkantiga. Se recept > Vårrullar grundrecept.