Enkel pumpernickel, tyskt kompakt rågbröd
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal limpor: 1

 

Kockskolan:

 

Om pumpernickel >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Enkel pumpernickel, tyskt kompakt rågbröd

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 1960

GBR (GI) / port: 58

Recept: 1960 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 3%

Kolhydrater: 40%

Fibrer: 7%

Portionsvikt: 862 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om pumpernickel > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 14 tim )

Se film, klicka på "Bread Kitchen" under bilden ovan.

  1. Deg: Blanda torra ingredienser i en bunke. Lös upp sirapen i ljummet vatten och tillsätt detta i bunken. Blanda till en kladdig deg.
  2. Tillval: Om man önskar kan bulgur bytas ut till råg - eller vetegroddar (korn) tillsättas. Dessa bör då först kokas en stund för att mjukas upp.
  3. Vila: Smöra och bröa en brödform, eller klä in den med bakplåtspapper. Häll i smeten, jämna till och släta ut med en degskrapa. Täck med aluminiumfolie och låt den stå på en varm plats över natt.
  4. Förvärm ugnen på 110ºC.
  5. Grädda: Häll vatten på en ugnsplåt med hög kant. Sätt in ugnen och degformen på ett galler ovanför. Låt stå i 6 timmar.
  6. Ta ut brödet och stjälp ur det ur formen. Lägg tillbaka i ugnen i 15 minuter.
  7. Servera: Ta ut ur ugnen och låt brödet kallna. Skär brödet i tunna skivor. Förvaras i papperspåse. Brödet kanske inte ser så gott ut, men det är ett härligt mustigt bröd som passar med smakrika pålägg. 

Kockens kommentar

Pumpernickel är ett medeltida grovt svart bröd med härkomst från Westfalen, Tyskland. Klassiskt sådant är komplicerat att laga och tar lång tid. Detta är en förenklad variant. Läs mer > Om pumpernickel. Där finns fler filmer.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem