Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 227
            Kcal / portion: 1960
            GBR (GI) / port: 58
Recept: 1960 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 3%
Kolhydrater: 40%
Fibrer: 7%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 14 tim )
Se film, klicka på "Bread Kitchen" under bilden ovan.
- Deg: Blanda torra ingredienser i en bunke. Lös upp sirapen i ljummet vatten och tillsätt detta i bunken. Blanda till en kladdig deg.
 - Tillval: Om man önskar kan bulgur bytas ut till råg - eller vetegroddar (korn) tillsättas. Dessa bör då först kokas en stund för att mjukas upp.
 - Vila: Smöra och bröa en brödform, eller klä in den med bakplåtspapper. Häll i smeten, jämna till och släta ut med en degskrapa. Täck med aluminiumfolie och låt den stå på en varm plats över natt.
 - Förvärm ugnen på 110ºC.
 - Grädda: Häll vatten på en ugnsplåt med hög kant. Sätt in ugnen och degformen på ett galler ovanför. Låt stå i 6 timmar.
 - Ta ut brödet och stjälp ur det ur formen. Lägg tillbaka i ugnen i 15 minuter.
 - Servera: Ta ut ur ugnen och låt brödet kallna. Skär brödet i tunna skivor. Förvaras i papperspåse. Brödet kanske inte ser så gott ut, men det är ett härligt mustigt bröd som passar med smakrika pålägg.