
Blueberry muffin tops, amerikanska blåbärsdrömmar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 307

Kcal / portion: 266

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3193 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 12%
Kolhydrater: 45%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om småkakor > Äts ej
Om muffins, cupcakes > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning
Se film, klicka på "Zoe Lie" under bilden. Filmreceptet är en variant av detta recept.
- Förvärm ugnen på 190°C. Smöra en ugnsplåt och ställ på pappersformarna (smöra = för att formarna skall stå still).
- Smet: Smält smör och låt svalna, eller använd mjukt smör. Tillsätt mjölk, ägg och socker och vispa samman. Sikta ner mjöl och bakpulver och vispa till en jämn smet. Tillsätt blåbär. Fördela ut smeten i formar eller klicka ut på bakplåt med bakugnspapper.
- Garnering: Blanda mjöl och socker i en bunke. Tillsätt kallt smör skuret i tärningar och smula detta med fingertopparna tillsammans med mjölsockret. Fördela detta över smeten i formarna.
- Baka i ugn i 18-20 minuter, tills kakorna fått lite färg och blivit knapriga. Ta ut och låt svalna.
Kockens kommentar
Muffin tops är småkakor bakade på sockerkakssmet (läs mer > Muffins, cupcakes). I filmen används "thickened cream" vilket är vispgrädde med förtjockningsmedel. Förekommer i England och USA (läs mer > Om vispgrädde).Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk