Blueberry muffin tops, amerikanska blåbärsdrömmar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal kakor: 12

Kockskolan:

 

Om småkakor >

 

 

Om muffins, cupcakes >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Blueberry muffin tops, amerikanska blåbärsdrömmar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 307

Kcal / portion: 266

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3193 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 12%

Kolhydrater: 45%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 87 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om småkakor > Äts ej

Om muffins, cupcakes > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

Se film, klicka på "Zoe Lie" under bilden. Filmreceptet är en variant av detta recept.

  1. Förvärm ugnen på 190°C. Smöra en ugnsplåt och ställ på pappersformarna (smöra = för att formarna skall stå still). 
  2. Smet: Smält smör och låt svalna, eller använd mjukt smör. Tillsätt mjölk, ägg och socker och vispa samman. Sikta ner mjöl och bakpulver och vispa till en jämn smet. Tillsätt blåbär. Fördela ut smeten i formar eller klicka ut på bakplåt med bakugnspapper.
  3. Garnering: Blanda mjöl och socker i en bunke. Tillsätt kallt smör skuret i tärningar och smula detta med fingertopparna tillsammans med mjölsockret. Fördela detta över smeten i formarna.
  4. Baka i ugn i 18-20 minuter, tills kakorna fått lite färg och blivit knapriga. Ta ut och låt svalna.

Kockens kommentar

Muffin tops är småkakor bakade på sockerkakssmet (läs mer > Muffins, cupcakes). I filmen används "thickened cream" vilket är vispgrädde med förtjockningsmedel. Förekommer i England och USA (läs mer > Om vispgrädde). 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem