
Chokladsmörkräm, frosting till cupcakes
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 497

Kcal / portion: 224

GBR (GI) / port: 8
Recept: 5369 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 28%
Kolhydrater: 61%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
Se film, klicka på "Jemma" under bilden.
- Temperera smöret, det bör vara mjukt inte löst.
- Choklad: Smält choklad till 49°C. Läs mer > Så smälts choklad. Låt svalna.
- Smörkräm: Blanda (vispa) smöret väl tills blekvitt. I en hushållsmaskin cirka 5 minuter på hög hastighet.
- Tillsätt socker, först hälften och blanda väl. I hushållsmaskin först på låg hastighet, sedan på medel hastighet i 3 minuter. Tillsätt resten av sockret vispa samman i 3 minuter.
- Tillsätt mjölk och vispa samman i några minuter.
- Chokladkräm: Tillsätt rinnig ljummen choklad, som inte får vara varm, under vispning några minuter till jämn smet. Rör om någon gång i botten så att allt blandas väl.
- Klicka eller sprita krämen på cupcakes.
Kockens kommentar
Chokladmängden kan ökas till samma vikt som smör om så önskas. Lite extra mjölk kan då behövas. Läs mer > Om smörkräm.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk