Chokladsmörkräm, frosting till cupcakes
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Till antal cupcakes: 24

Kockskolan:

 

Så smälts choklad >

 

 

Om smörkräm >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chokladsmörkräm, frosting till cupcakes

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 497

Kcal / portion: 224

GBR (GI) / port: 8

Recept: 5369 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 28%

Kolhydrater: 61%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 45 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så smälts choklad > Äts ej

Om smörkräm > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

Se film, klicka på "Jemma" under bilden.

  1. Temperera smöret, det bör vara mjukt inte löst.
  2. Choklad: Smält choklad till 49°C. Läs mer > Så smälts choklad. Låt svalna.
  3. Smörkräm: Blanda (vispa) smöret väl tills blekvitt. I en hushållsmaskin cirka 5 minuter på hög hastighet.
  4. Tillsätt socker, först hälften och blanda väl. I hushållsmaskin först på låg hastighet, sedan på medel hastighet i 3 minuter. Tillsätt resten av sockret vispa samman i 3 minuter.
  5. Tillsätt mjölk och vispa samman i några minuter.
  6. Chokladkräm: Tillsätt rinnig ljummen choklad, som inte får vara varm, under vispning några minuter till jämn smet. Rör om någon gång i botten så att allt blandas väl.
  7. Klicka eller sprita krämen på cupcakes.

Kockens kommentar

Chokladmängden kan ökas till samma vikt som smör om så önskas. Lite extra mjölk kan då behövas. Läs mer > Om smörkräm.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem