Chokladsmörkräm, frosting till cupcakes
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 497
            Kcal / portion: 224
            GBR (GI) / port: 8
Recept: 5369 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 28%
Kolhydrater: 61%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
Se film, klicka på "Jemma" under bilden.
- Temperera smöret, det bör vara mjukt inte löst.
 - Choklad: Smält choklad till 49°C. Läs mer > Så smälts choklad. Låt svalna.
 - Smörkräm: Blanda (vispa) smöret väl tills blekvitt. I en hushållsmaskin cirka 5 minuter på hög hastighet.
 - Tillsätt socker, först hälften och blanda väl. I hushållsmaskin först på låg hastighet, sedan på medel hastighet i 3 minuter. Tillsätt resten av sockret vispa samman i 3 minuter.
 - Tillsätt mjölk och vispa samman i några minuter.
 - Chokladkräm: Tillsätt rinnig ljummen choklad, som inte får vara varm, under vispning några minuter till jämn smet. Rör om någon gång i botten så att allt blandas väl.
 - Klicka eller sprita krämen på cupcakes.
 
Kockens kommentar
Chokladmängden kan ökas till samma vikt som smör om så önskas. Lite extra mjölk kan då behövas. Läs mer > Om smörkräm.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk