Smörkräm till cupcakes -vaniljfrosting, chokladfrosting, cream cheese frosting
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 437
            Kcal / portion: 148
            GBR (GI) / port: 12
Recept: 1780 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 15%
Kolhydrater: 74%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om muffins, cupcakes > Äts ej
Om sockerkakor > Äts ej
Om smörkräm > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (15 min )
Ta ut smöret ur kylen och låt det temperera, bli mjukt men inte lös i konsistensen.
- Vanoljfrosting: Blanda vaniljarom och florsocker. Smula ned smöret i blandningen. Vispa med elvisp på låg hastighet och tillsätt mjölk lite i taget. Vispa på hög hastighet 5 minuter.
 - Chokladfrosting: Blanda florsocker, kakao och smula ned smöret i blandningen. Vispa med elvisp på låg hastighet och tillsätt mjölken. Vispa på hög hastighet tills krämen är fluffig, cirka 5 minuter.
 - Cream cheese frosting: Vispa florsocker och smör med elvisp på låg hastighet. Tillsätt färskost, citronarom och eventuell hushållsfärg. Vispa tills krämen är fluffig, cirka 5 minuter.
 - Spritsa: Häll smeten i spritspåse med tyll (läs mer > Spris och tyll) och tryck ut krämen på toppen av färdiglagade cupcakes/muffins. Spritsa i cirklar från mitten och ut, eller tvärtom runt kanten och inåt.
 
Kockens kommentar
Cupcakes är USA:s motsvarighet till muffins (läs mer > Om muffins, cupcakes). Sådana toppas ofta med "frosting" (eng. icing") vilket är smörkräm av något slag (läs mer > Om smörkräm). Se hur man gör vacker topping med olika tyll (munstycken) > Spritsning av cupcakes med smörkräm.Alternativ
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk