Wienernougat, klassisk julgodis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 25

Om chokladnougat >

 

 

Om nougat >

 

 

Så smälts choklad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Wienernougat, klassisk julgodis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 561

Kcal / portion: 112

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2806 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 37%

Kolhydrater: 48%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 20 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om chokladnougat > Äts ej

Om nougat > Äts ej

Så smälts choklad > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

Se film, klicka på Camilla under bilden.

  1. Rosta mandeln i en torr stekpanna på medel värme tills den fått lite färg. Vänd och skaka om ofta så inte mandeln bränns vid. Ta av från värmen.
  2. Klä en form på cirka 15×20 centimeter med bakplåtspapper.
  3. Dela chokladen i bitar och smält den försiktigt eller i vattenbad. Dela nougaten i  mindre bitar och smält den i chokladen. Tillsätt mandeln.
  4. Häll över i formen och låt svalna. Ställ i kylskåp för att stelna.
  5. Skär upp i tärningar eller skivor. Förvaras i kylskåp.

Kockens kommentar

Weinernougat är en "chokladnougat". Det finns även kolaliknande vit (fransk) nougat och hård nougat som är detsamma som knäck med inblandning av mandel eller nötter. Läs mer > Om nougat.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem