
Wienernougat, klassisk julgodis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 561

Kcal / portion: 112

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2806 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 37%
Kolhydrater: 48%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om chokladnougat > Äts ej
Om nougat > Äts ej
Så smälts choklad > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (20 min )
Se film, klicka på Camilla under bilden.
- Rosta mandeln i en torr stekpanna på medel värme tills den fått lite färg. Vänd och skaka om ofta så inte mandeln bränns vid. Ta av från värmen.
- Klä en form på cirka 15×20 centimeter med bakplåtspapper.
- Dela chokladen i bitar och smält den försiktigt eller i vattenbad. Dela nougaten i mindre bitar och smält den i chokladen. Tillsätt mandeln.
- Häll över i formen och låt svalna. Ställ i kylskåp för att stelna.
- Skär upp i tärningar eller skivor. Förvaras i kylskåp.