Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 186

Kcal / portion: 424

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1696 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 11%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Vattenbadskastrull > Äts ej
Om fromage, bavaroise > Äts ej
Om vaniljsås, äggkräm > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Arla
Tillagning (20 min )
- Riv gult gult citronskal och pressa ut juicen. Krossa (mandel-)skorpor.
- Vattenbad: Blanda äggulor, socker och citron i en rostfri bunke. Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten och vispa krämen tills den tjocknar. Ta bort från värmen och låt krämen svalna.
- Grädde: Vispa grädden lätt. Vänd ner grädden i krämen.
- Blanda bären med strösocker. Varva kräm och bär i glas eller dessertskålar. Toppa med krossade mandelskorpor. Garnera ev med citronmeliss.
Kockens kommentar
Lätt äggkräm = vaniljsås, till skillnad från tjock äggkräm = kräm. Läs mer > Om äggkräm, vaniljsås, vaniljkräm.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)