Escargots de bourgogne (ā l´ail), vitlökssniglar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om snäckor, sniglar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Escargots de bourgogne (ā l´ail), vitlökssniglar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 327

Kcal / portion: 599

GBR (GI) / port: 11

Recept: 2396 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 23%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 183 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om snäckor, sniglar > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (40 min )

Se film, klicka på Chef Michel under bilden. Sniglarna serveras riktigt heta i sina skal. För att kunna äta dem behöver man en snigeltång som greppar om skalet och en stor nål, smal liten gaffel, eller en tandpetare av trä för att kunna pilla ut snigeln ur skalet.

  1. Aromsmör: Mixa ingredienserna till aromsmöret. Smaka av med salt och peppar. 
  2. Smaksättning burksnäckor: Häll bort spad och skölj sniglarna i kallt vatten. Häll vatten i en kastrull så att det gått och väl kommer att täcka sniglarna. Tillsätt timjan, lagerblad och buljong­tärning. Låt koka upp. Tillsätt sniglarna och sänk värmen. Låt sjuda på svag värme i ett par-tre minuter. Ta upp och låt svalna. Det här momentet kan hoppas över om man är lat eller har bråttom.
  3. Fyllning: Peta in lite aromsmör i snäckskalet och sedan snigeln. Täck med aromsmör. Placera sniglarna i hålen på snigeltallrik. Om sådan saknas häller man ett centimetertjockt lager grovt salt på en plåt eller ugnsfasta fat varpå snäckorna trycks ner. Hit kan man förbereda i förväg.
  4. Gratinera: Sätt ugnen på 225°C i god tid innan gratinering, den skall vara riktigt genomvarm. Gratinera snäckorna i 10 minuter. Servera snarast tillsammans med gott vitt bröd.

Kockens kommentar

Det finns landlevande snäckor, vilka i dagligt tal kallas sniglar, till exempel vinbergssnäckan och det finns havslevande till exempel valthornssnäckan. Escargots = snäckor i allmänhet. Escargots de Bourgogne = vinbergssnäcka, tillika namn på maträtt. I Frankrike äter man också andra snäckor gratinerade eller kokta, kalla eller i fyllig vinsås. Läs mer > Om snäckor, sniglar.

Reviderat 2020-02

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem