
Crumpets, engelska pannkaksbröd
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 258

Kcal / portion: 128

GBR (GI) / port: 12
Recept: 1285 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 3%
Kolhydrater: 49%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
Se film. klicka på "Bread Kitchen" under bilden.
- Smet: Värm mjölk och vatten till fingervarmt. Tillsätt socker och mula ner jäst. Rör om tills jästen löst sig. Låt stå och dra i 10 minuter.
- Vispa ner mjöl lite i taget till en trögflytande smet. Rör ner salt.
- Täck över och låt jäsa i 1,5-2 timmar.
- Stek: Fetta in matcylindrar och stekpanna. Stek på låg värme. Ställ ringarna i stekpannan och fyll dem med 1 centimeter smet. Låt dem steka försiktigt i 7-10 minuter, tills utan är torr, bubblig och gummiartad.
- Lyft upp ringarna och lossa brödet från ringen med hjälp av en kniv. Stek den andra sidan 1-1,5 minuter tills gyllene yta. Tvätta och fetta in ringarna inför nästa omgång.
- Servera: Crumplets är godas nybakade, fortfarande varma. Serveras på engelskt vis med smör och pålägg som marmite (se dito), marmelad eller cream cheese (krämig färskost).
Kockens kommentar
Crumpets (pikelets) är bröd liknande engelska muffins. Skillnaden är främst att degen är lösare. Ett vanligt bröd på 1800-talet då man saknade ugn i hemmen, särskilt i Wales. Dessförinnan ett hårt flatbröd. I Storbritannien kallas sådant bröd inklusive engelska muffins för griddle cakes ("hällakakor"), läs mer > Om engelska muffins.Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Cirka 26 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.