
Kirskålssoppa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 422

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1686 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 7%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
el. mjölk 0%
Smör till stekning 40.0 gram 17%
Salt och peppar Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min )
-
Plocka späda blad på våren. Ta bort stjälkar. Äldre blad mals. Skölj av dem väl i vatten. Förväll bladen 5 minuter i kokande vatten. Låt rinna av, krama ur vätska och frys dem om de skall användas vid senare tillfälle.
- Skala och finhacka lök. Fräs löken i stekkastrull med smör på låg värme i 2-5 minuter tills glansig och utan att den bränns vid.
- Rör ut mjöl i lite kallt vatten. Tillsätt detta i kastrullen och buljong. Låt småkoka under omrörning tills soppan tjocknat något.
- Tillsätt kirskål, mjölk eller grädde och kryddor. Låt sjuda i cirka 15 minuter. Tillsätt mer buljong om soppan år för tjock. Smaka av.