Fröknäcke med ost i degen
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portionsbröd 3,5x10cm (ugnsplåt 30st): 30

Kockskolan:

 

Om finknäcke >

 

 

Så bakas finknäcke >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fröknäcke med ost i degen

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 489

Kcal / portion: 36

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1078 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 28%

Kolhydrater: 38%

Fibrer: 13%

Portionsvikt: 7 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om finknäcke > Äts ej

Så bakas finknäcke > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 30 min )

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Lägg bakplåtspapper på en plåt. Koka vatten.
  • Deg: Finriv ost och blanda med alla torra ingredienser. Tillsätt olja och hett vatten och blanda väl till en kladdig deg.
  • Kavla: Bred ut degen jämnt på bakplåtspappret. Lägg ett bakplåtspapper över och kavla ut smeten tunt utan att trycka för .
  • Grädda i cirka 30 minuter tills gyllene och hårt. 

    Kockens kommentar

    Välj de fröer och frökärnor som du tycker om.

    Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat hårt knäckebröd är cirka 8%, och cirka 2,7 dl vatten i degen har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Att mer vatten dunstat bort än vätska som tillsatts beror på att andra  varor också innehåller vatten (~13%). Läs mer, klicka på ingrediens Vattenreduktion bröd. 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem