Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 489

Kcal / portion: 36

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1078 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 28%
Kolhydrater: 38%
Fibrer: 13%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Lägg bakplåtspapper på en plåt. Koka vatten.
- Deg: Finriv ost och blanda med alla torra ingredienser. Tillsätt olja och hett vatten och blanda väl till en kladdig deg.
- Kavla: Bred ut degen jämnt på bakplåtspappret. Lägg ett bakplåtspapper över och kavla ut smeten tunt utan att trycka för .
- Grädda i cirka 30 minuter tills gyllene och hårt.
Kockens kommentar
Välj de fröer och frökärnor som du tycker om.
Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat hårt knäckebröd är cirka 8%, och cirka 2,7 dl vatten i degen har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Att mer vatten dunstat bort än vätska som tillsatts beror på att andra varor också innehåller vatten (~13%). Läs mer, klicka på ingrediens Vattenreduktion bröd.