
Hjemmelaget sandefjordsmør, hemlagad sandefjordssås till fisk
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 519

Kcal / portion: 317

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1270 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 57%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (20 min )
Se film, klicka på Meny under bilden.
- Finhacka persilja, pressa citron.
- Koka upp grädden och reducera till halv mängd.
- Vispa ner kallt smör skuret i tärningar, en i taget. Akta så att det inte kokar, bara sjuder. Vispa tills smöret löst upp sig.
- Smaksätt med citron, salt och peppar. Tillsätt persilja.
Kockens kommentar
Sandefjord är namn på stad och kommun i Sydnorge. Orten är känt för att det var här den norska valfångsten hade sitt centrum fram till slutet av 1960-talet.Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)