Hjemmelaget sandefjordsmør, hemlagad sandefjordssås till fisk
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 519
            Kcal / portion: 317
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 1270 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 57%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (20 min )
Se film, klicka på Meny under bilden.
- Finhacka persilja, pressa citron.
 - Koka upp grädden och reducera till halv mängd.
 -                    Vispa ner kallt smör skuret i tärningar, en i taget. Akta så att det inte kokar, bara sjuder. Vispa tills smöret löst upp sig.
 - Smaksätt med citron, salt och peppar. Tillsätt persilja.
 
Kockens kommentar
Sandefjord är namn på stad och kommun i Sydnorge. Orten är känt för att det var här den norska valfångsten hade sitt centrum fram till slutet av 1960-talet.Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)