
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 598

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2393 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Koka ris enligt förpackning. Låt svalna.
- Ansa och fintärna paprika och lök. Tvätta och dela den råa blomkålen i små, små buketter. Rensa räkor. Halvera eventuella oliver (oliver ingår i originalreceptet, men vi på Kockskolan tycker rätten blir bättre utan).
- Blanda alla ingredienserna. Lägg i räkorna sist. Smaksätt med salt och peppar.
- Servera gärna ett gott bröd till.
Kockens kommentar
Passar som tillbehör eller som ensamrätt med bröd. Man kan öka rismängden för att dryga ut maträtten.
Karin Chädström, före detta kallskänka på Operakällaren: När Operakällaren skulle öppna letade vi förstås efter nya recept. I en tidning hittade jag Sallad Argentina. Tore tyckte om den, men ville ha ett annat namn. I andra änden av Operahuset skulle operan Aniara just ha premiär. Så, Sallad Aniara fick det bli.