Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 236

Kcal / portion: 831

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3324 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 13%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Baguette, bagett 1.0 styck 20%
Smör el. margarin 80.0 gram 18%
Hårdost lagrad 8.0 skivor 9%
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (5 min )
- Börja med såserna om de skall vara hemlagade. Hovmästarsås och aioli tar cirka 10 minuter vardera att tillreda.
- Lägg upp räkorna på ett fat och låt gästerna skala själva.
- Rosta formbröd och servera räkorna med någon god sås/dressing och ost till.
Kockens kommentar
Lägg gärna upp räkorna snyggt som på bilden. Ta i så fall fram en rund skål och lägg ner räkorna snyggt utefter kanten och fyll sedan upp hela skålen. Lägg därefter ett serveringsfat ovanpå skålen och vänd skål och fat upp och ner. Ta bort skålen.