
Isterband med dillstuvad potatis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 740

GBR (GI) / port: 12
Recept: 2962 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 9%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Om potatisen inte är kokt: Borsta den ren och klyfta. Koka i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl och svalna. (Extra tillagningstid 30 minuter). Potatisen skall vara torr när den blandas med såsen.
- Béchamel: Smält matfettet i en kastrull och vispa ner mjöl. Tillsätt mjölk under omrörning. Låt sjuda i cirka 5 minuter på medellåg värme. Rör om då och då så att inte såsen blir bränd i botten. Tillsätt mer mjölk om såsen är för tjock, eller vispa ner lite stärkelsemjöl för tjockare sås. Tillsätt hackad dill.
- Häll såsen över potatisen i lagom mängd. Smaka av med salt och peppar. Garnera med dillkvistar. Stuvad potatis kan ätas, varm, ljummen eller kall.
- Stek isterbanden på medelhög värme, tills de blivit genomvarma (matfett till stekning är inte nödvändigt). Man kan också halvera korven på längden och steka den, men då är lite fett i pannan lämpligt.
Kockens kommentar
Att göra stuvad potatis är ett utmärkt sätt att använda överbliven kokt potatis. Isterband är en lättrökt, grovkornig korv, kokt på svag värme, ofta med syrlig smak. Innehåller, bland annat fläskkött, korngryn och potatis.