
Kokt rimmad oxbringa med asiatiska smaker
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 889

GBR (GI) / port: 9
Recept: 3556 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 12%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim + 2 tim )
- Skala morötterna. Skär dem och purjolöken i bitar. Kärna ur och hacka chilin.
- Koka: Lägg oxbringan i en gryta och fyll på med vatten så det täcker. Lägg morötter, lök, chili och lagerblad i kastrullen. Koka upp och låt koka under lock tills mört, cirka 2-3 timmar.
- Potatis: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa eller mosa potatisen med en stöt direkt i kastrullen. Värm mjölken, rör ner den och smör och rör till ett mos. Smaka av med salt och cayennepeppar.
- Sallad: Skala morötterna. Strimla dem, sockerärter och gari. Blanda med sesamolja och smaka av med salt och peppar.
- Sås: Ta upp köttet och håll det varmt. Sila buljongen. Blanda smetana och buljong i en kastrull. Koka ihop utan lock cirka 10 minuter. Smaksätt med wasabi och smaka av med salt.
- Servera: Skiva köttet och servera med potatismoset, salladen och såsen.