
Grillad melon och ananas (efterrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 47

Kcal / portion: 39

GBR (GI) / port: 4
Recept: 157 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om utegrillar > Äts ej
Om meloner > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (5 min )
- Skär melon och/eller ananas i 2 centimeter tjocka skivor. Strö på lite pudersocker.
- Grilla frukten cirka 2 minuter på vardera sidan, tills de fått färg.
Kockens kommentar
Vi grillade gul vattenmelon, men det går bra med de flesta melonerna, för att inte säga de flesta frukterna. Det går även att grilla konserverad frukt till exempel ananasskivor. Torka i så fall av lagen från frukten, så att den inte droppar ner i grillen. Inlagd frukt behöver inget florsocker. Till grillad melon och grillad ananas passar grillad dessertost, vilket ger en spännande smakupplevelse (se separat recept).