
Verdure sott´olio di oliva - marinerade medelhavsgrönsaker under olivolja
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 48

Kcal / portion: 125

GBR (GI) / port: 1
Recept: 749 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 3%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Havssalt 0%
Olivolja 1.0 liter Äts ej
Matolja som äts 0.5 dl 41%
...
![]()
Skapat av
Patrik, Smaka & Se ¤
Tillagning (30 min )
Verdure sotto olio di oliva (grönsaker i olivolja) är ett klassiskt sätt i Italien att bevara grönsaker. Vanligtvis enskild färsk ansad vara enligt tillgång och eget önskemål, men också blandat och/eller stekt vilket ger extra smak. Det går åt mycket olja, men överskottet kan återanvändas.
- Tvätta grönsakerna.
- Skär zucchini (squash) och aubergine i 5 mm tjock skivor.
- Skala lök och paprikor. Skär i klyftor.
- Varva grönsakerna med havssalt och låt dem ligga att marinera cirka 15 minuter. Skölj av saltet och låt rinna av.
- Stek: Ringla lite olivolja över och grilla eller stek dem hastigt på bägge sidor.
- Skala och krossa vitlök. Varva grönsakerna med vitlök, rosmarin, chili och svartpeppar. Täck med god olivolja. Låt stå minst ett dygn innan konsumtion.
- Håller sig många veckor förutsatt att oljan hela tiden täcker grönsakerna. Överbliven olja kan återanvändas.
- Servera som antipasto med torkad skinka eller till grillad fisk eller kött.