
Grillade ostron (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 80

Kcal / portion: 17

GBR (GI) / port: 0
Recept: 67 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 3%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så öppnas ostron > Äts ej
Så lagas ostron > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
- Lägg ostronen på grillen. Grilla dem i 5-15 minuter beroende på storlek, tills de börjar öppna sig lite grann.
- Bryt upp ostronen och servera med stark chilpepparsås, eller stänk några droppar tabasco på ostronen.
Kockens kommentar
Stora ostron passar bäst att grilla. Knacka med knogen på färska ostron som är lite öppna för att se om de lever. Om de då inte sluter sig, kasta dem. Ostron som inte öppnar sig efter tillagning kastas likaså. Läs mer, klicka på ingrediens > Ostron.