
Grillade pilgrimsmusslespett
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 135

GBR (GI) / port: 0
Recept: 540 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 1%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (5 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut musslorna ur kylen och låt dem bli rumsvarma. Lägg grillspetten i vatten, helst 1 timme, så brinner de inte upp.
- Skär musslorna på mitten. Trä 6 st på varje spett. Pensla med matolja. Krydda med rouille kryddblandning eller annan intressant krydda.
- Lägg spetten på grillen och grilla cirka en halv minut på vardera sidan, tills de fått fin färg och nästan är genomstekta.
Kockens kommentar
Pilgrimsmusslor benämns även kammusslor. I Nordiska vatten förekommer ett 15-tal arter, alla lika varandra. Musslorna har en stor, köttig slutmuskel, som gör dem till eftertraktad delikatess. Skalformen är välkänt inte minst tack vare oljebolaget Shells emblem.