Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 368

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3681 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 12%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Salt 0.5 dl 0%
Chiliflingor 1.0 msk 0%
Enbär } 2.0 msk 1%
...
![]()
Skapat av
Caroline på Viktklubben.net
Tillagning
- Rör ihop socker, salt (gärna röksalt som då mortlas först) och chiliflingor. Grovhacka enbär och tillsätt dem.
- Gnid in laxen på ovan och undersida. Lägg i plastpåse och låt stå i rumsvärme 1 timma tills salt och socker lösning smält. Ställ in i kylen över natten (eller bara några timmar).
- Se till att grillen inte är alltför het. Lägg laxsidan på ett folieark med skinnet nedåt på grillen. Sätt på locket och tillaga i cirka 20 minuter. Eller tillaga i ugn 150 grader i ca 20 minuter.
- Klart att servera med Tomatsalsa, Ananas och chilisalsa och eventuell färskpotatis.