
Curry och sesamgrillad lax
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 511

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3065 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 11%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 1 tim )
- Dela lax i två lika delar. Mixa samman peppar, salt och socker. Gnid in laxen med blandningen, cirka 1 timme innan grillning.
- Mal koriander och ingefära. Riv citrongrässtjälk fint. Blanda därefter dessa tillsammans med farinsocker, gurkmeja, curry och sesamfrön för att få till curryblandningen.
- Torka laxen torr. Gnid in med curryblandningen. Grilla ca 2 minuter på köttsidan, vänd laxen och grilla klart på skinnsidan. (Det gör inte så mycket om laxskinnet blir lite bränt, det är inget man behöver äta upp.)
- Skala och kärna ur gurka och mango. Dela gurka, mango och plommontomater i bitar. Finhacka chili och koriander. Pressa lime.
- Blanda de delade bitarna med koriandern, chilin, limen, olivolja och vatten. Smaka av med salt.