Curry och sesamgrillad lax
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Olivolja

1.0 

dl

Vatten

0.5 

dl

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Curry och sesamgrillad lax

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 511

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3065 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 11%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 327 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Olivolja 1.0 dl 25%

Vatten 0.5 dl 0%

Salt 0%

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning (30 min + 1 tim )

  1. Dela lax i två lika delar. Mixa samman peppar, salt och socker. Gnid in laxen med blandningen, cirka 1 timme innan grillning.
  2. Mal koriander och ingefära. Riv citrongrässtjälk fint. Blanda därefter dessa tillsammans med farinsocker, gurkmeja, curry och sesamfrön för att få till curryblandningen.
  3. Torka laxen torr. Gnid in med curryblandningen. Grilla ca 2 minuter på köttsidan, vänd laxen och grilla klart på skinnsidan. (Det gör inte så mycket om laxskinnet blir lite bränt, det är inget man behöver äta upp.)
  4. Skala och kärna ur gurka och mango. Dela gurka, mango och plommontomater i bitar. Finhacka chili och koriander. Pressa lime.
  5. Blanda de delade bitarna med koriandern, chilin, limen, olivolja och vatten. Smaka av med salt.

Kockens kommentar

Det är ingen konst att grilla lax. Prova den här kryddiga norska laxen nästa gång du tänder grillen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem