
Grillad tomat- och ingefärsmarinerad lax
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 625

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2501 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 9%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Olivolja 0.5 dl 15%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Salt 0%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (25 min )
- Sätt på utegrillen.
- Skala ingefära. Mixa hälften av tomaterna, ingefära och sambal oelek. Pensla på laxfiléer. Låt stå och marinera cirka 10 minuter.
- Skiva resten av tomaterna och mozzarella i 1 cm breda skivor. Skölj bönor.
- Lägg upp rucola och bönor. Varva tomat och mozzarella över.
- Grilla laxen 3 minuter på varje sida. Lägg upp ovanpå tomat och mozzarella. Ringla över olivolja. Pressa över citron och salta.