
Grillad sik med citron och rosmarin, serverad med vitlöks- och kaprismajonnäs
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 224

Kcal / portion: 1057

GBR (GI) / port: 6
Recept: 4229 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 17%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Rosmarin färskhackad 1.0 msk 0%
Chiliflingor 1.0 krm 0%
Svartpeppar 0%
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim + 1 tim )
Receptet är tillagat av Patrik Arneke, Smaka & Se (klicka på Patrik under bilden > hemsidan). Han serverar fisken med "Marinerade medelhavsgrönsaker under olivolja" och en "Vitlöks- och kaprismajonnäs" som måste tillagas i förväg, gärna dagen innan. Se dessa recept via länk nedan. Kockskolan har här valt en förenklad variant.
- Majonnäs: Skala vitlök. Repa rosmarinkvistar från stammen. Hacka vitlök, rosmarin, kapris och chiliflingor mycket fint, helst i matberedare. Blanda med majonnäs.
- Förbered: Tag ur fisken, skölj den ren inuti. Fjälla skinnet.
- Salta och peppra fisken invändigt.
- Skiva citronen tunt och lägg några skivor av citron samt en kvist rosmarin i fiskarnas buk. Låt ligga att marinera 1 timme.
- Värm upp klotgrillen så att du har riktigt fin glöd.
- Skala och koka potatis.
- Grilla: Pensla fiskarna med lite olivolja och lägg dem samtidigt på grillen. Lägg på locket men låt spjällen vara öppna.
- Grilla i cirka 10 minuter och vänd sedan försiktigt på fiskarna. Det är lätt att skinnet fastnar i gallret.
- Grilla ytterligare cirka 15 minuter under lock.
- Lyft över på serveringsfat och tranchera/rensa fisken vid bordet.Det vita fina fiskköttet är utomordentligt gott och även det brynta fiskskinnet ger karaktär åt rätten.