Rostad fänkålslax, getostdipp och torkade oliver
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Oliver svarta kärnfria

10.0 

styck

Matolja (rapsolja)

 

 

Svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rostad fänkålslax, getostdipp och torkade oliver

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 251

Kcal / portion: 583

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2333 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 19%

Fett: 19%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 233 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Oliver svarta kärnfria 10.0 styck 2%

Matolja (rapsolja) 0%

Svartpeppar 0%

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning (30 min )

  1. Frys lax i minst två dygn innan du tinar och grillar den helt kort.
  2. Tänd grillen. Rosta fänkålsfrön i het panna. Rör om. När de fått färg ta av från spisen. Mixa med flingsalt i kryddkvarn eller i en mortel.
  3. Stycka laxen i avlånga bitar. Rulla i fänkålsmjölet. Pensla på olja. Grilla på hög värme, 20-30 sek på varje sida. Låt vila.
  4. Smula ner chévreost i en bunke. Mixa med crème fraîche. Smaka av med svartpeppar.
  5. Lägg oliver på en tallrik med papper på. Torka i mikrovågsugn. Full effekt tills de är helt torra, så de går att krossa till smulor. Strö till sist olivsmulorna över rätten.

Kockens kommentar

Så enkelt och så gott. Laxen grillar du 20-30 sekunder. Den ska vara röd i mitten.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem