
Rostad fänkålslax, getostdipp och torkade oliver
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 251

Kcal / portion: 583

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2333 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 19%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Frys lax i minst två dygn innan du tinar och grillar den helt kort.
- Tänd grillen. Rosta fänkålsfrön i het panna. Rör om. När de fått färg ta av från spisen. Mixa med flingsalt i kryddkvarn eller i en mortel.
- Stycka laxen i avlånga bitar. Rulla i fänkålsmjölet. Pensla på olja. Grilla på hög värme, 20-30 sek på varje sida. Låt vila.
- Smula ner chévreost i en bunke. Mixa med crème fraîche. Smaka av med svartpeppar.
- Lägg oliver på en tallrik med papper på. Torka i mikrovågsugn. Full effekt tills de är helt torra, så de går att krossa till smulor. Strö till sist olivsmulorna över rätten.