Utbankad grillad kycklingfilé med citronsmör och sparris
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Citronjuice

1.0 

msk

Citronskal rivet

1.0 

msk

Salt och vitpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Utbankad grillad kycklingfilé med citronsmör och sparris

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 428

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1713 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 7%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 372 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Citronjuice 1.0 msk 0%

Citronskal rivet 1.0 msk 1%

Salt och vitpeppar 0%

...

Skapat av
Kronfågel

Tillagning (30 min + 24 tim )

  1. Skala och förkoka vit sparris i lättsockrat vatten. Droppa olivolja över, och täck med plastfilm. Görs gärna dagen innan.
  2. Rör smör, citronsaft och citronskal fluffigt, gärna med stavmixer. Ställ svalt till servering.
  3. Halvera eller klyfta tomater. Banka ut kycklingfilé till ½ - 1 cm tjocklek. Krydda med paprika och grillkrydda. Tänd grillen.
  4. När du har en bra grillglöd: Börja att grilla sparrisen runt om. Lägg åt sidan. Pensla kycklingfiléerna med olja. Grilla cirka 2 minuter på var sida. Avsluta med att grilla tomaterna lätt.
  5. Servera med citronsmör. Smaklig måltid!

Kockens kommentar

Använd gärna tomater i olika färger.

Tillhörande recept

Så skalas och kokas vit sparris

Rört smör

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem