
Chili- och ingefärsglaserade kycklingspett med fänkål och bakpotatis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 778

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3112 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Förkoka bakpotatis i god tid. Torka av och halvera innan grillning.
- Tänd grillen.
- Glaze: Blanda alla ingredienser.
- Skiva fänkål. Skala och skiva rödlök. Hacka örter. Kärna ur chili. Riv eller finhacka ingefära. Trä upp kycklingfiléerna på spett.
- Fukta fänkål och potatis med olivolja.
- Grilla: När du har en bra grillglöd. Grilla spetten 6 minuter totalt. Vänd flera gånger. Pensla med glaze. Låt vila i folie.
- Grilla fänkål och potatis.
- Garnera med färska hackade örter och rödlök. Låt var och en pressa över lime efter smak. Smaklig måltid!