Chili- och ingefärsglaserade kycklingspett med fänkål och bakpotatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så grillas kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chili- och ingefärsglaserade kycklingspett med fänkål och bakpotatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 778

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3112 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 9%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 439 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så grillas kyckling > Äts ej

...

Skapat av
Kronfågel

Tillagning (45 min )

  1. Förkoka bakpotatis i god tid. Torka av och halvera innan grillning.
  2. Tänd grillen.
  3. Glaze: Blanda alla ingredienser.
  4. Skiva fänkål. Skala och skiva rödlök. Hacka örter. Kärna ur chili. Riv eller finhacka ingefära. Trä upp kycklingfiléerna på spett.
  5. Fukta fänkål och potatis med olivolja.
  6. Grilla: När du har en bra grillglöd. Grilla spetten 6 minuter totalt. Vänd flera gånger. Pensla med glaze. Låt vila i folie.
  7. Grilla fänkål och potatis.
  8. Garnera med färska hackade örter och rödlök. Låt var och en pressa över lime efter smak. Smaklig måltid!

Kockens kommentar

Bakpotatis kan grillas, men det tar lång tid, 1-4 timmar beroende på storlek. Läs mer > klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem