Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 497

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1989 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 8%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Dressing: Pressa vitlök. Blanda samman ingredienserna. Ställ svalt.
- Tänd grillen.
- Tillbehör: Skiva tomat. Skala och skiva rödlök. Strimla sallad. Skär gurka i stavar.
- Färs: Finhacka lök och chili. Blanda samman färs, lök och olja. Krydda med chili, svartpeppar och salt. Forma färsen till lika stora biffar, ½-centimeter tjocka.
- Grilla färsbiffarna sammanlagt 6 minuter per sida. Vänd ett par gånger. Grilla bacon men var försiktig! Bacon innehåller mycket fett, så lägg skivorna på sidan av kolet eller höj gallret.
- Montera: Lägg sallat och dressing på underdelarna av hamburgerbröd. Placera de nygrillade biffarna ovanpå. Lägg på tomat och lök. Toppa med överdelarna av bröden. Servera med bacon och gurka. Smaklig måltid!