Rökgrillad kokt skinkstek
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Grillkol/briketter

 

 

Rökved

 

 

Aluminiumform

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rökgrillad kokt skinkstek

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 1300

GBR (GI) / port: 0

Recept: 5200 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 23%

Fett: 5%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 950 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Grillkol/briketter Äts ej

Rökved Äts ej

Aluminiumform Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

Se film, klicka på "Kingsford" under bilden.

  1. Grill: Använd briketter och rökved för röksmak (läs mer > Rökved). Arrangera grillen för indirekt värme 160-165°C. Ställ in en aluminiumform med vatten under gallret.
  2. Kött: Färsk eller rimmad skinka skall vara förkokt och utan svål men med viss fettkappa. Snitta ytan i ett rutmönster. Salta och krydda enligt egen smak.
  3. Grilla: Lägg skinkan på gallret ovanför vatten­formen. Stäng locket.
  4. Glasering: När kärntemperatur nått 50°C efter ett par timmar, penslas köttytan med valfri glace. Upprepa detta sedan en gång i halvtimmen.
  5. Skinkan är färdig vid kärntemperatur 55°C. Eftersom den är förkokt, tillagas den ej till högre kärntemperatur.

Kockens kommentar

I USA används till glasering ofta en söt glasyr där honung, fruktjuicer och liknade kan ingå, liksom allehanda kryddor. Det går också bra att använda någon färdig sötaktig grillolja. 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem