Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 1300

GBR (GI) / port: 0
Recept: 5200 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 23%
Fett: 5%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
Se film, klicka på "Kingsford" under bilden.
- Grill: Använd briketter och rökved för röksmak (läs mer > Rökved). Arrangera grillen för indirekt värme 160-165°C. Ställ in en aluminiumform med vatten under gallret.
- Kött: Färsk eller rimmad skinka skall vara förkokt och utan svål men med viss fettkappa. Snitta ytan i ett rutmönster. Salta och krydda enligt egen smak.
- Grilla: Lägg skinkan på gallret ovanför vattenformen. Stäng locket.
- Glasering: När kärntemperatur nått 50°C efter ett par timmar, penslas köttytan med valfri glace. Upprepa detta sedan en gång i halvtimmen.
- Skinkan är färdig vid kärntemperatur 55°C. Eftersom den är förkokt, tillagas den ej till högre kärntemperatur.