Rökt hel fläsksida
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 10

Kockskolan:

 

Så röks kött >

 

 

Om rökning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rökt hel fläsksida

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 447

Kcal / portion: 740

GBR (GI) / port: 0

Recept: 7397 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 29%

Fett: 37%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 166 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så röks kött > Äts ej

Om rökning > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (5 tim )

Se film, klicka på "HowToBBQRight" under bilden.

  1. Kött: Skölj köttet och torka av fukt. Dra bort membranet (skinnet) på bensidan, vilket ger bättre stekyta (läs mer > Så lagas revbensspjäll). Salta köttet och krydda med valfri grillkrydda. Låt köttet tempereras under tiden grillen startas. Stick in en stektermometer.
  2. Rök: Starta röken med rökved. Arrangera för rökvärme 120-125°C. Ställ in en bunke med vatten. Fuktig värme behövs för att ge köttet bra röksmak.
  3. Lägg in köttet i grillen med bensidan ner. Låt röka i 4-5 timmar. Kontrollera någon gång att vattnet inte kokat bort.
  4. Köttet är klart när benstumpar kryper fram och köttet lossar lätt vid kärntemperaturen 75-85°C. Steks köttet till 90°C+ får man "pulled pork".

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem