
Honungsglaserad rökgrillad skinka USA
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 235

GBR (GI) / port: 0
Recept: 9414 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 25%
Fett: 4%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 4 tim 20 min )
Se film, klicka på "Postal Barbeque" under bilden.
- Grill: En tillräckligt stor grill med lock behövs för att få plats med en ugnsplåt. Använd briketter och rökved för röksmak. I filmen används äppelträved (läs mer > Rökved). Arrangera grillen för indirekt värme 150°C.
- Kött: Skär bort svålen. Skär ett rutmönster i fettkappan. Lägg skinkan på galler över ugnsplåt. Häll vatten på plåten och juicen försiktigt över skinkan. Sätt in en stektermometer.
- Grilla: Sätt in plåt med skinka i grillen och stäng locket. Låt stå i cirka 2 timmar.
- Glasering: Blanda samman ingredienserna. Pensla köttet efter de två första grilltimmarna och fortsätt sedan att pensla var tredje kvart tills glaseringen tagit slut.
- Grilla färdigt: Öka grilltemperaturen något till 160-165°C. Fortsätt grilla i 3-4 timmar till kärntemperatur 65-70°C. Fyll på med kol och ved vid behov.
- Vila: Packa in i folie och låt vila i 30 minuter.