Honungsglaserad rökgrillad skinka USA
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 40

Kockskolan:

 

Så grillas kött >

 

 

Så lagas skinka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Honungsglaserad rökgrillad skinka USA

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 235

GBR (GI) / port: 0

Recept: 9414 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 25%

Fett: 4%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 160 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så grillas kött > Äts ej

Så lagas skinka > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 4 tim 20 min )

Se film, klicka på "Postal Barbeque" under bilden.

  1. Grill: En tillräckligt stor grill med lock behövs för att få plats med en ugnsplåt. Använd briketter och rökved för röksmak. I filmen används äppelträved (läs mer > Rökved). Arrangera grillen för indirekt värme 150°C. 
  2. Kött: Skär bort svålen. Skär ett rutmönster i fettkappan. Lägg skinkan på galler över ugnsplåt. Häll vatten på plåten och juicen försiktigt över skinkan. Sätt in en stektermometer.
  3. Grilla: Sätt in plåt med skinka i grillen och stäng locket. Låt stå i cirka 2 timmar.
  4. Glasering: Blanda samman ingredienserna. Pensla köttet efter de två första grilltimmarna och fortsätt sedan att pensla var tredje kvart tills glaseringen tagit slut.
  5. Grilla färdigt: Öka grilltemperaturen något till 160-165°C. Fortsätt grilla i 3-4 timmar till kärn­temperatur 65-70°C. Fyll på med kol och ved vid behov.
  6. Vila: Packa in i folie och låt vila i 30 minuter.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem