Grillad pluma
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så grillas kött >

 

 

Så lagas fläskkarré >

 

 

Om fläskkött >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillad pluma

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 199

Kcal / portion: 418

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1674 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 21%

Fett: 13%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 210 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så grillas kött > Äts ej

Så lagas fläskkarré > Äts ej

Om fläskkött > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

Se film, klicka på "Meat Me At Home" under bilden.

  1. Starta grillen för direkt värme.
  2. Förbered och tillaga tillbehör enligt eget önskemål.
  3. Marinad: Pensla köttet med valfri grillmarinad, gärna trögflytande. Egentligen behövs bara lite olja, salt och peppar på en pluma från Iberiabris. Marinaden kan förta den fina köttsmaken. 
  4. Grilla: Köttet grillas på direkt värme. Stek det som biff, fast aningens längre. Stek drygt lika många minuter på var sida som det är tjockt, till exempel 2 cm = 2-3 minuter per sida. Vänd ofta så blir det jämnare genomstekt.

Kockens kommentar

Pluma, även kallad kotlettkappa, är en ganska okänd platt styckdel som sitter ovanpå karrén och kotlett­raden. Mest används biten ovanpå karrén. Köttet är väl marmorerat och extra smakrikt liknande "secreto" (läs mer > Fläsksida). Köttet måste beställas hos köttspecialist. Särskilt uppmärksammad är styckdelen från världens godaste gris - Ibericogrisen (läs mer > Om fläskkött). Pluma kan också stekas i panna.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem