
Grillade tjocka revbensspjäll på klotgrill
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 193

Kcal / portion: 372

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1861 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 24%
Fett: 6%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så grillas kött > Äts ej
Om grillsåser > Äts ej
Om glasyr, glasering > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning
Se film, klicka på "Matgeek" under bilden.
- Dra bort hinnan på bensidan. Salta köttet ordentligt. Använd grillkrydda enligt egen smak. Låt köttet temperera under tiden grillen sätts igång.
- Grill: Arrangera grillen för indirekt värme (läs mer > Om grillning, halstring). Lägg på några bitar al eller dylikt om röksmak önskas (läs mer > Rökved).
- Fuktig värme gör att röksmaken fäster bättre på köttet. Antingen ställer man in en aluminiumfolie med vatten bredvid glödhärden, eller så sprayar man köttet med vätska varje halvtimme (görs inte i filmen).
- Grilla: Lägg köttet på grillen vid sidan av glödhärden. Stäng locket och låt ligga i 45 minuter.
- Glasera: Ta ut köttet och lägg det på ett stort bit aluminiumfolie. Pensla på rikligt med BBQ-sås. Packa in till ett foliepaket. Stick in en stektermometer.
- Lägg tillbaka på grillen i cirka 3 timmar till kärntemperatur runt 75-85°C. Steks köttet till 90°C+ kan det användas som "pulled pork".