Koreanska BBQ lammracks
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så grillas kött >

 

 

Om grillning, halstring >

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Koreanska BBQ lammracks

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 279

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1118 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 19%

Fett: 4%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 214 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så grillas kött > Äts ej

Om grillning, halstring > Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

Se film, klicka på "Food Wishes" under bilden.

  1. Låt köttet bli rumsvarmt. Förbered och tillaga tillbehör enligt egen smak. Arrangera grillen för medelhög värme (175°C).
  2. Marinera: Finhacka salladslök.  Skala och mosa vitlök. Blanda alla marinadingredienserna i en bunke. Stoppa in köttet i plastpåse och fyll på med marinaden. Se till att marinaden täcker alla ytor. Lägg i kylskåpet i 8-12 timmar. Vänd paket ett par gånger i kylen.
  3. Ta ut köttet ur påsen och torka av det lite grann med hushållspapper. Salta köttet lätt på båda sidor. Spar marinaden.
  4. Packa in benstumparna i aluminiumfolie så svartbränns de inte. Använd gärna stektermometer i köttets tjockaste del.
  5. Grilla: Lägg köttet med fettsidan ner över direkt värme. Vänd köttet flera gånger och kontrollera att det inte svartbränns. Flytta till indirekt värme när så behövs. Total grilltid cirka 20 minuter. Kärntemperatur enligt eget önskemål (se nedan). Standard = 60-63°C.
  6. Ta ur köttet. Pensla med marinad och låt vila 5-10 minuter innan det skärs upp.

Kockens kommentar

Läs mer om lammracks, klicka på ingrediensen.

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem