
Koreanska BBQ lammracks
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 279

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1118 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 4%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så grillas kött > Äts ej
Om grillning, halstring > Äts ej
Om innertemperaturer > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning
Se film, klicka på "Food Wishes" under bilden.
- Låt köttet bli rumsvarmt. Förbered och tillaga tillbehör enligt egen smak. Arrangera grillen för medelhög värme (175°C).
- Marinera: Finhacka salladslök. Skala och mosa vitlök. Blanda alla marinadingredienserna i en bunke. Stoppa in köttet i plastpåse och fyll på med marinaden. Se till att marinaden täcker alla ytor. Lägg i kylskåpet i 8-12 timmar. Vänd paket ett par gånger i kylen.
- Ta ut köttet ur påsen och torka av det lite grann med hushållspapper. Salta köttet lätt på båda sidor. Spar marinaden.
- Packa in benstumparna i aluminiumfolie så svartbränns de inte. Använd gärna stektermometer i köttets tjockaste del.
- Grilla: Lägg köttet med fettsidan ner över direkt värme. Vänd köttet flera gånger och kontrollera att det inte svartbränns. Flytta till indirekt värme när så behövs. Total grilltid cirka 20 minuter. Kärntemperatur enligt eget önskemål (se nedan). Standard = 60-63°C.
- Ta ur köttet. Pensla med marinad och låt vila 5-10 minuter innan det skärs upp.
Kockens kommentar
Läs mer om lammracks, klicka på ingrediensen.Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
Stekgrader kött | Kärntemp. | Innerkött |
Röd ("blodig") | 45-50°C | Genomrött |
Rosaröd | 50-55°C | 75% rött |
Rosa | 55-60°C | Rosarött |
Medium | 60-65°C | Rosabrunt |
Välstekt | 65-70°C | Bunrosa |
Genomstekt | 70°C+ | Genombrun |
Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något.