
Grillad lammrygg med sallad på sötpotatis smaksatt med apelsin }
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 199

Kcal / portion: 776

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3103 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 14%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Mortla paprikapulver, kummin och vitlök i lite olja. Gnid in lammet med blandningen och låt stå och marinera medan du gör salladen.
- Skala och koka sötpotatis i saltat vatten cirka 30 minuter. Låt svalna något medan du gör majonnäsen.
- Strimla rödlök. Riv skal på apelsin. Finhacka chili. Filéa apelsin, klyfta och dra av det tunna skalet.
- Blanda dijonsenap, äggula och vinäger. Droppa försiktigt i oljan under vispning till en tjock konsistens. Salta och peppra samt smaksätt med apelsinskal och chili.
- Tärna sötpotatisen grovt och vänd ner sötpotatis, rödlök, haricot vertes och apelsinfiléer i majonäsen.
- Riv olika salladssorter grovt och blanda med färsk koriander. Lägg sallad och koriander underst på ett fat och toppa med potatissallad och delade färska fikon.
- Stick in en stektermometer till mitten av köttet. Grilla lammet försiktigt (ej för hett) till en innertemperatur på 56–58°C, cirka 10 minuter. Låt vila något innan det skärs upp.