
Rökt nötrulle till smörgåspålägg
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 154

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1848 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 25%
Fett: 4%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
Se film, klicka på "All Things BBQ" under bilden.
- Putsa köttet fritt från senor och hinnor.
- Arrangera röken för 120°C värme. Använd alspån eller annan rökved (läs mer > Ved).
- Marinera: För att få köttet saftigare och smakrikare kan man som i filmen med en köttspruta injicera en blandning av smulad köttbuljongtärning upplöst i lite vatten och smaksatt med worcestershiresås.
- Kryddning: Krydda köttet enligt eget önskemål. I filmen används en blandning av finhackad timjan, rosmarin, vitlök och en allkrydda blandat med matolja. Smeta in steken med blandningen.
- Rök: Lägg in köttet i röken till kärntemperatur 52-55°C. Det tar 2-3 timmar vid jämn värmetillförsel.
- Servera: Ta ut och låt svalna eller kallna. Kallt kött är lättare att skära i tunna skivor. Skär så tunt som möjligt och lägg på smörgås med tillbehör enligt eget önskemål. Köttet kan sparas i kylskåp i en vecka.