
Grillad kokt oxbringa med caesarsmör
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 366

Kcal / portion: 883

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3531 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 27%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så steks/grillas oxbringa> Äts ej
Så kokas kött > Äts ej
Så grillas kött > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (5 tim )
- Skala och skär ner lök och rotsaker grovt. Lägg ner i en rymlig gryta tillsammans med putsat kött. Häll på vatten så att det täcker.
- Koka: Ställ på spisen och låt sjuda sakta tills det är mört, cirka 3 timmar. Om man sticker en kniv i köttet ska det släppa lätt. Tag upp och ställ under press, låt svalna.
- Sirapsglejs: Tag 1 liter av buljongen. Koka ner till hälften. Rör ut maizena i lite kallt vatten. Red av buljongen lätt. Tillsätt sirap. Ställ åt sidan för att kallna.
- Aromsmör: Rumstemperera smör. Vispa vitt och fluffigt. Hacka sardelfiléer fint och rör ner. Pressa i citron. Vänd i parmesan. Riv vitlök och ha i. Forma smöret på valfritt sätt. Ställ kallt.
- Tillbehör: Tillaga valfritt tillbehör.
- Grilla: Sätt på grillen. Skär upp oxbringan i portionsbitar. Lägg på grillen. Pensla med sirapsglejsen. Låt det karamelliseras lite. Servera med smöret.
Kockens kommentar
Tillaga en större portion aromsmör så att gästerna kan ta mer. Spara resen i frysen. Läs mer om tillagning oxbringa, se > Så steks/grillas oxbringa.