Spisbröd (tunnbröd) med smak av fänkål
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Om tunnbröd >

 

 

Om ojäst bröd, flatbröd >

 

 

Så bakas ojäst bröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Spisbröd (tunnbröd) med smak av fänkål

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 322

Kcal / portion: 984

GBR (GI) / port: 52

Recept: 3936 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 8%

Kolhydrater: 53%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 305 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om tunnbröd > Äts ej

Om ojäst bröd, flatbröd > Äts ej

Så bakas ojäst bröd > Äts ej

...

Skapat av
Arla

Tillagning

  1. Smält smör och tillsätt mjölk.
  2. Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölkblandningen.
  3. Tillsätt socker, fänkål och salt.
  4. Blanda rågsikt och vetemjöl med bakpulver. Blanda ner mjölblandningen och arbeta till en smidig deg.
  5. Låt jäsa övertäckt cirka 40 minuter.
  6. Dela degen i portionsbitar. Kavla ut till runda kakor.
  7. Grädda kakorna i varm stekpanna, cirka 2 minuter på var sida.
  8. Servera dem gärna nygräddade med smör.

Kockens kommentar

Spisbröd är en gammal beteckning för ojäst "flatbröd" (tunnbröd) som förr lagades direkt på spisen, eller i stekpanna över öppen eld. Karaktäristiskt är att brödet är platt. Läs mer > Om spisbröd.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Vattenhalten i färdigt mjukt flatbröd brukar bli 25-30% och i hårt 5-15%. Reduktionen påverkar portionsvikt och näringsvärdena väsentligt (se nedan). Läs mer > Om vattenförändringar.

Jämför

Tunnbröd

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem