Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 429

Kcal / portion: 43

GBR (GI) / port: 4
Recept: 858 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 12%
Kolhydrater: 74%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så färgas marsipan > Äts ej
Modellverktyg > Äts ej
Om marsipankonfektyr > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning
Se film, klicka på "Hilah" under bilden ovan.
- Färg: Häll upp 2 teskedar vatten i en skål för varje färg som skall användas. Tillsätt 1 kryddmått av respektive sockerkulör. I filmen används grön, gul, röd/rosa och orange (blandat rött och gult). Sockerkulörer är starkt färgande, så akta kläder och annat för fläckar.
- Färga: Dela marsipan i mängd per fruktsort. En minifrukt väger cirka 10 gram (5 st = 50g). Platta ut och tillsätt en droppe färg per 10 gram marsipan. Vik marsipan över färgen och knåda samman tills färgen fördelats jämnt.
- Forma: Rulla degen till en homogen korv 2-2,5 centimeter tjock. Dela i jämnstora bitar (~2 cm, bananer ~3 cm). Rulla till jämna och släta bollar. Forma till önskad frukt.
- Äpple: Grön eller gul marsipan. Stick in en stjärnanis med spetsen upp som skaft. Pensla på lite karamellfärg på en del av äpplet för att ge skiftning. Lite gul färg och sedan lite orange på gröna äpplen. Röd och orange till gula äpplen.
- Päron: Gul eller grön färg. Stick in en kummin som skaft. Markera färskiftning med orange färg.
- Apelsiner: Orange marsipan. Rulla bollarna på ett rivjärn för att få skrovlig yta. Stick in en stjärnanis med spetsen ner som blomskaft. Lägg på lite extra orange karamellfärg.
- Övrigt: Fortsätt med fler frukter som banan och tomater enligt eget önskemål. Även rotfrukter, till exempel morötter.