Snögubbe i marsipan
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal: 1

Modellverktyg >

 

 

Så färgas marsipan >

 

 

Om marsipankonfektyr >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Snögubbe i marsipan

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 429

Kcal / portion: 408

GBR (GI) / port: 22

Recept: 408 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 12%

Kolhydrater: 74%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 95 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Modellverktyg > Äts ej

Så färgas marsipan > Äts ej

Om marsipankonfektyr > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

Film: Se Camilla Eriksson skapa grisen, klicka på "Camilla" under bilden.

  1. Verktyg: När man formar marsipan är det bra om man har olika verktyg att arbeta med. Det finns enkla sådan att köpa där man köper bakutrustning (se > Modellverktyg). I brist på sådana får man använda pennor, knivar och annat som finns till hands.
  2. Färga marsipan, se > Så färgas marsipan.
  3. Äggvita kan ändvänds som klister att fästa delarna samman.
  4. Knåda marsipanen mjuk och rulla två homogena bollar slät och blank. En till kroppen cirka 4 centimeter tjock (50 gram) och en mindre till huvud (20 gram). Dubbla mängderna om stor snögubbe önskas.
  5. Kropp: Ställ den stora bollen platt mot bordet. Platta lätt till toppen. Skär av en bit av den lilla bollen och fäst den ovanpå den stora med lite äggvita eller vatten.
  6. Kroppsdelar: Markera en mun. Forma en liten gul morot och fäst den som näsa. Fäst strösselkulor som ögon och knappar på kroppen.
  7. Mössa: Forma grön marsipan till en rund liten platta. Tryck den på huvudet. Forma också en smal grön sträng och lägg runt mösskanten. Gör 5 små bollar av vit marsipan och placera dem i en pyramid på mössan.
  8. Halsduk: Pressa röd marsipan i en vitlökspress. Foga samman dubbla par och lägg runt halsen som halsduk och ytterligare ett par i knut som hängande ände.
  9. Vantar: Forma två små kulor av grön marsipan. Platta till dem något och skär ett snitt markerande tumme. Fäst dem på snögubben.

Kockens kommentar

Se mer av Camillas fina marsipanfigurer på hennes hemsida > enkonditorsbekännelse.se

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem