
Snögubbe i marsipan
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 429

Kcal / portion: 408

GBR (GI) / port: 22
Recept: 408 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 12%
Kolhydrater: 74%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Modellverktyg > Äts ej
Så färgas marsipan > Äts ej
Om marsipankonfektyr > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning
Film: Se Camilla Eriksson skapa grisen, klicka på "Camilla" under bilden.- Verktyg: När man formar marsipan är det bra om man har olika verktyg att arbeta med. Det finns enkla sådan att köpa där man köper bakutrustning (se > Modellverktyg). I brist på sådana får man använda pennor, knivar och annat som finns till hands.
- Färga marsipan, se > Så färgas marsipan.
- Äggvita kan ändvänds som klister att fästa delarna samman.
- Knåda marsipanen mjuk och rulla två homogena bollar slät och blank. En till kroppen cirka 4 centimeter tjock (50 gram) och en mindre till huvud (20 gram). Dubbla mängderna om stor snögubbe önskas.
- Kropp: Ställ den stora bollen platt mot bordet. Platta lätt till toppen. Skär av en bit av den lilla bollen och fäst den ovanpå den stora med lite äggvita eller vatten.
- Kroppsdelar: Markera en mun. Forma en liten gul morot och fäst den som näsa. Fäst strösselkulor som ögon och knappar på kroppen.
- Mössa: Forma grön marsipan till en rund liten platta. Tryck den på huvudet. Forma också en smal grön sträng och lägg runt mösskanten. Gör 5 små bollar av vit marsipan och placera dem i en pyramid på mössan.
- Halsduk: Pressa röd marsipan i en vitlökspress. Foga samman dubbla par och lägg runt halsen som halsduk och ytterligare ett par i knut som hängande ände.
- Vantar: Forma två små kulor av grön marsipan. Platta till dem något och skär ett snitt markerande tumme. Fäst dem på snögubben.