Stor marsipangris
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal: 1

Om marsipan >

 

 

Modellverktyg >

 

 

Så färgas marsipan >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Stor marsipangris

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 429

Kcal / portion: 472

GBR (GI) / port: 37

Recept: 472 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 12%

Kolhydrater: 74%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 110 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om marsipan > Äts ej

Modellverktyg > Äts ej

Så färgas marsipan > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

Film: Se Camilla Eriksson skapa grisen, klicka på "Camilla" under bilden.

  1. Verktyg: När man formar marsipan är det bra om man har olika verktyg att arbeta med. Det finns enkla sådan att köpa där man köper bakutrustning (se > Modellverktyg). I brist på sådana får man använda pennor, knivar och annat som finns till hands.
  2. Färga marsipan, se > Så färgas marsipan.
  3. Äggvita kan ändvänds som klister att fästa delarna samman.
  4. Knåda marsipanen mjuk och rulla till en homogen kon. Den tjockare delen utgör grisens bak.
  5. Baken: Dela baken med ett runt verktyg till två skinkor. Markera lår med ett knivsnitt. Markera också skinnveck på sidan. Rulla en liten svans, vrid till den till en knorr och fäst den på rumpan. Vrid gärna till grisen lite så att den inte är helt rak.
  6. Trynet: Skär ett snitt lite under mitten på framsidan och vik upp munnen. Tryck till lätt med tummen i nedre gom. Gör hål för näsborrar. Markera tre veck på näsroten. Tryck dit strösselögon bakom. Gör droppar av marsipan, tryck ut en grop och forma till öron. Sätt på plats.
  7. Äpple i munnen: Rulla en liten boll av röd marsipan. Tryck ett hål som markerar kartfästet. Tryck dit äpplet i munnen på grisen.

Kockens kommentar

Se mer av Camillas fina marsipanfigurer på hennes hemsida > enkonditorsbekännelse.se

Alternativ

Liten marsipangris

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem