Kyckling- och bönquesadillas
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så lagas tacos >

 

 

Om filataostar >

 

 

Så bakas tortillas >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kyckling- och bönquesadillas

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 249

Kcal / portion: 1306

GBR (GI) / port: 12

Recept: 5223 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 10%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 525 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas tacos > Äts ej

Om filataostar > Äts ej

Så bakas tortillas > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

Receptet är från Old El Paso och baseras på deras halvfabrikat för quesadilla. Se film, klicka på "old El Paso" under bilden.

  1. Förbered: Koka ris och låt svalna. finhacka paprika och vårlök. Skölj av bönorna och låt rinna av. Riv ost. Förbered salsa och gräddfil i skålar.
  2. Kyckling: Skär köttet i bitar. Blanda med El Paso tacomix, eller krydda med lite salt, paprikapulver och vitlökspulver. Hetta upp en panna med olja och stek kycklingen tills precis genomstekt. Häll över i en skål. Dra isär köttet med två gafflar.
  3. Fyllning: Tillsätt ris, grönsaker och bönor till kycklingen. Blanda.
  4. Quesadilla: Lägg ut tortillabrödet på arbetsbord. Lägg fyllning på halva sidan och strö över ost. Vik den andra halvan över och tryck lätt ihop. Upprepa med nästa.
  5. Stek: Värm upp en panna på medelvärme och stek 2 quesadilla i taget tills osten har smält och tortillan fått färg utan att bli bränd. Det tar cirka 2-3 minuter per sida.
  6. Lägg över på tallrik och skär i två halvor. Servera med salsa och gräddfil vid sidan av.

Kockens kommentar

Alternativt kan man tillaga egen tortilla vilket är enkelt. Se recept via länk nedan. Extra tillagningstid 30 minuter. Quesadilla är (majs-)tortilla främst fylld med ost (spa. queso =ost). Traditionellt med en filataost (mozzarella­liknande) benämnd Oaxaca (läs mer > Filataostar). Andra ingredienser kan ingå men osten skall dominera. Läs mer > Så lagas tacos.

Tillhörande recept, alternativ

Hemlagade majstortilla

Hemlagad vetetortilla

Klassisk quesadilla

Kryddig bönquesadilla

Quesadilla med majs, tomat och bönor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem