
Kyckling- och bönquesadillas
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 249

Kcal / portion: 1306

GBR (GI) / port: 12
Recept: 5223 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 10%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas tacos > Äts ej
Om filataostar > Äts ej
Så bakas tortillas > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min )
Receptet är från Old El Paso och baseras på deras halvfabrikat för quesadilla. Se film, klicka på "old El Paso" under bilden.
- Förbered: Koka ris och låt svalna. finhacka paprika och vårlök. Skölj av bönorna och låt rinna av. Riv ost. Förbered salsa och gräddfil i skålar.
- Kyckling: Skär köttet i bitar. Blanda med El Paso tacomix, eller krydda med lite salt, paprikapulver och vitlökspulver. Hetta upp en panna med olja och stek kycklingen tills precis genomstekt. Häll över i en skål. Dra isär köttet med två gafflar.
- Fyllning: Tillsätt ris, grönsaker och bönor till kycklingen. Blanda.
- Quesadilla: Lägg ut tortillabrödet på arbetsbord. Lägg fyllning på halva sidan och strö över ost. Vik den andra halvan över och tryck lätt ihop. Upprepa med nästa.
- Stek: Värm upp en panna på medelvärme och stek 2 quesadilla i taget tills osten har smält och tortillan fått färg utan att bli bränd. Det tar cirka 2-3 minuter per sida.
- Lägg över på tallrik och skär i två halvor. Servera med salsa och gräddfil vid sidan av.