Lambogskotletter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så pannsteks kött >

 

 

Så deglaserar man >

 

 

Om stekskysås >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lambogskotletter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 607

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2429 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 10%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 384 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så pannsteks kött > Äts ej

Så deglaserar man > Äts ej

Om stekskysås > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

Se film, klicka på "Cooking With Cast Iron" under bilden. Cast iron = gjutjärn.

  1. Förbered: Snitta fettkant så att inte skivorna böjer sig när de steks. Salta ytan.
  2. Tillbehör: Förbered och tillaga tillbehör enligt eget önskemål. I filmen serveras kotletterna med potatismos och lättkokt grön sparris.
  3. Stek: Hetta upp en stekpanna med matolja på hög värme. Tillsätt kotletterna och smör efter en kort stund. Det skall hela tiden fräsa runt kotlett­kanterna, så tillsätt mer smör vid behov. Tillsätt smaksättare som vitlök och rosmarin. Lyft upp vitlöken på köttet efter ett tag så att de inte bränns och ger bitter smak.
  4. Vänd gärna kotletterna flera gånger för jämnare genomstekning, eller ös köttet kontinuerligt med stekfett. När ytan är fint brynt sänks värmen och köttet eftersteks till lätt rosa eller medium stekt. Peppra de färdigstekta kotletterna.
  5. Stektid: 1-1,5 minuter på var sida per centimeter tjocklek (2 cm tjock = 2-3 minuter per sida). Totalt cirka 5 minuter per sida.
  6. Sky: Deglasera pannan och tillred den stekskysås.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem