Ugnstekt stor lammbogsstek
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Kockskolan:

 

Så lagas lammbog >

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ugnstekt stor lammbogsstek

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 207

Kcal / portion: 302

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1812 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 29%

Fett: 10%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 146 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas lammbog > Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 3 tim )

Se film, klicka på "Marco" under bilden.

  1. Sätt ugnen på 170°C.
  2. Förbered: I filmen mosas en buljongtärning i lite olja som gnids in på köttet, vilket ger lite extra smak. Salt behövs då inte för att tärningen i sig är mycket salt. Lägg steken på galler över ugnsplåt, alternativt lägg på en infettad plåt eller ugnsform. Stick in en stektermometer i köttets tjockaste del.
  3. Tillbehör: Förbered och tillaga tillbehör enligt eget önskemål. I filmen tillförs på plåten en knippe små, kvisttomater, ett par oskalade schalottenlök halverade på längden och några hela vitlökar delade på mitten.
  4. Ugn: Sätt in steken i ugnen till kärn­temperatur 63°C, eller enligt egen smak 55-70°C (se nedan). Det tar ungefär 3 timmar i 170°C.

Kockens kommentar

I England använder man av tradition lammbuljong­täringar i stället för kalvbuljong­tärningar. I Sverige är det tvärtom (läs mer > klicka på ingrediensen).

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem