
Lammbog med pico de gallo och crème fraiche
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 444

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2666 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas lammbog > Äts ej
Så grytkokas lammkött > Äts ej
Om bräsering > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Arla
Tillagning (30 min + 4 tim )
- Sätt ugnen på 125°C.
- Skala och dela lök och vitlök.
- Bräsera: Bryn lammbogen i smör runt om i gryta. Ta ur. Fräs lök och vitlök tills det fått färg utan att bränna. Lägg tillbaka köttet. Fyll på med vatten så att det täcker och tillsätt korianderfrön.
- Sätt in långt ner i ugnen. Låt stå cirka 4 timmar.
- Salsa: Skala silverlöken. Skär tomat och silverlök i små tärningar. Hacka koriandern och vänd ner i tomathacket. Smaka av med limejuice och salt.
- Plocka ut lammbogen från grytan, låt svalna något. Sila buljongen och salta. Plocka lammbogen i grova bitar och lägg i buljongen.
- Servera buljongen och lammbogen med pico de gallo, en klick crème fraiche och en limeklyfta.