Lammbog med pico de gallo och crème fraiche
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Så lagas lammbog >

 

 

Så grytkokas lammkött >

 

 

Om bräsering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lammbog med pico de gallo och crème fraiche

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 444

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2666 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 6%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 485 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas lammbog > Äts ej

Så grytkokas lammkött > Äts ej

Om bräsering > Äts ej

...

Skapat av
Arla

Tillagning (30 min + 4 tim )

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Skala och dela lök och vitlök.
  3. Bräsera: Bryn lammbogen i smör runt om i gryta. Ta ur. Fräs lök och vitlök tills det fått färg utan att bränna. Lägg tillbaka köttet. Fyll på med vatten så att det täcker och tillsätt korianderfrön.
  4. Sätt in långt ner i ugnen. Låt stå cirka 4 timmar.
  5. Salsa: Skala silverlöken. Skär tomat och silverlök i små tärningar. Hacka koriandern och vänd ner i tomathacket. Smaka av med limejuice och salt.
  6. Plocka ut lammbogen från grytan, låt svalna något. Sila buljongen och salta. Plocka lammbogen i grova bitar och lägg i buljongen.
  7. Servera buljongen och lammbogen med pico de gallo, en klick crème fraiche och en limeklyfta.

Kockens kommentar

Pico de gallo (spa. "tuppens näbb") är en tomatsalsa med bland annat koriander, chili och lök. Det är en klassisk nationell salsa i Mexiko, som med sina färger grön, röd och vit representerar landets flagga.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem