Bräserad lammhalsragu, gryta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 2

Potatis

400.0 

gram

Laga bindvävsrikt kött >

 

 

Om bräsering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bräserad lammhalsragu, gryta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 827

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1654 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 6%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 796 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Potatis 400.0 gram 16%

Laga bindvävsrikt kött > Äts ej

Om bräsering > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (3 tim )

Se film, klicka på "Scott Rea" under bilden ovan.

  1. Förbered: Skiva halsen i 2 centimeter skivor om detta inte utförts av butiken (se filmen). Ansa lök, kålrot och morot. Skär i större bitar.
  2. Pudra köttet med vetemjöl, till exempel i en plastpåse. I filmen tillsammans med salt och peppar, men bäst är att krydda senare för rätt mängd och smak.
  3. Bryn: Hetta upp olja i panna och bryn kotletterna på båda sidor i medelhög värme till gyllenbrun yta. Lägg över i gryta.
  4. Svetta: Tillsätt smör i pannan och fräs lök och rotsaker några minuter utan att bryna/bränna. Vänd flera gånger. Lägg i gryta.
  5. Sjud: Fyll på med vatten. Ju mer vatten desto tunnare smak. Koka upp. Lägg på lock och låt sjuda på svag värme i 2-3 timmar, tills köttet lätt lossar från benet. Alternativt ställ in i ugn 125-150°C. Rör om några gånger, särskilt om vattnet inte täcker rotsakerna.
  6. Skala och koka potatis. Det kan ske i grytan mot slutet om mängden vätska är riklig.
  7. Smaka av med salt, peppar och andra smaksättare enligt eget önskemål. I filmen används bland annat worcestershiresås.

Kockens kommentar

Vatten som inte äts = överskottsspad. Portionsmängden är hög tack vare hög andel vatten. Läs mer, klicka på ingrediens Lammhalskotlett.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem