Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 827

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1654 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 6%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Potatis 400.0 gram 16%
Laga bindvävsrikt kött > Äts ej
Om bräsering > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (3 tim )
Se film, klicka på "Scott Rea" under bilden ovan.
- Förbered: Skiva halsen i 2 centimeter skivor om detta inte utförts av butiken (se filmen). Ansa lök, kålrot och morot. Skär i större bitar.
- Pudra köttet med vetemjöl, till exempel i en plastpåse. I filmen tillsammans med salt och peppar, men bäst är att krydda senare för rätt mängd och smak.
- Bryn: Hetta upp olja i panna och bryn kotletterna på båda sidor i medelhög värme till gyllenbrun yta. Lägg över i gryta.
- Svetta: Tillsätt smör i pannan och fräs lök och rotsaker några minuter utan att bryna/bränna. Vänd flera gånger. Lägg i gryta.
- Sjud: Fyll på med vatten. Ju mer vatten desto tunnare smak. Koka upp. Lägg på lock och låt sjuda på svag värme i 2-3 timmar, tills köttet lätt lossar från benet. Alternativt ställ in i ugn 125-150°C. Rör om några gånger, särskilt om vattnet inte täcker rotsakerna.
- Skala och koka potatis. Det kan ske i grytan mot slutet om mängden vätska är riklig.
- Smaka av med salt, peppar och andra smaksättare enligt eget önskemål. I filmen används bland annat worcestershiresås.