Ugnstekt nötrulle
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Så lagas nötrulle >

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

Om tjälknöl >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ugnstekt nötrulle

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 206

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1236 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 27%

Fett: 2%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 160 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas nötrulle > Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

Om tjälknöl > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

Se film, klicka på "Baker Meat" under bilden.

  1. Köttet bör vara väl mörat. Putsa köttet. Skölj och torka av. Låt rumstemperera i 1 timme eller mer.
  2. Förbered och tillaga tillbehör enligt eget önskemål.
  3. Sätt ugnen på 250°C (alternativ 125°C se nedan). 
  4. Krydda steken med salt och andra kryddor enligt önskemål. I filmen även peppar och vitlökspulver.
  5. Filmen: Stek i ugnen 6 minuter per kilo. Stäng av värmen och låt vara i eftervärmen i 2-3 timmar utan att öppna luckan.
  6. Alternativ stekning: Stek i ugn 125°C till kärntemperatur 56°C, eller enligt eget önskemål. Dock ej över 65°C för då blir det hårt och stumt. Låt vila en halvtimme.
  7. Servera köttet varmt eller kallt. Skär köttet i så tunna skivor som möjligt. Utmärkt gott som smörgåspålägg.

Kockens kommentar

Fryst kan köttet tillagas som tjälknöl, läs mer > Om tjälknöl.

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem