
Grilled skirt steak, grillad bringfäste med bönfrikassé
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 176

Kcal / portion: 537

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2150 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 10%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "Gordon Ramsay" under bilden.
- Förbered tillbehör enligt eget önskemål.
Nedan redovisas Gordon Ramsays förslag. Rumstemperera köttet. Hetta upp grillen. - Chimichurri är en argentinsk oljedressing till grillat kött eller fisk. Se separat recept via länk nedan, om sådan önskas.
- Bönfrikassé (enligt filmen): Tärna chorizo, skala och finhacka lök och vitlök. Skölj bönor och låt rinna av, hacka mangold. Stek korven, tillsätt lök och vitlök och låt steka en liten stund. Tillsätt bönor, kycklingbuljong och mangold. Låt koka samman. Tillsätt några klickar smör mot slutet.
- Kött: Putsa, skölj av och torka av köttet. Snitta köttet lätt varje centimeter på båda sidor för att göra det mer lättuggat och så att kryddorna tränger in bättre. Olja in köttet.
- Krydda med salt och andra kryddor enligt eget önskemål. I filmen används "epilette" som är en röd fransk AOC-klassad chilifrukt (läs mer, klicka på ingrediensen). Eller använd kajennpeppar.
- Grilla: Lägg köttet på mycket het direkt värme. Grilla två (tre) minuter på var sida. Ta av köttet och låt vila i minst 15 minuter.